Haringparty 2019

donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert Kiwanis Zierikzee Schouwen-Duiveland de jaarlijkse Haringparty Schouwen-Duiveland.

Lees verder

Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Circulaire economie, van praten naar doen.

woensdag 12 juni 2019

Op woensdagavond 12 juni kun je in de Zeeuwse Bibliotheek een actieve miniworkshop volgen als introductie op de driedaagse CIRCO Circular Business Design Track.

CIRCO is een methodiek voor bedrijven en netwerkorganisaties, waarin deelnemers concreet aan de slag gaan met het circulair ontwerpen van producten, diensten en businessmodellen. Het doel is de businesskansen die de circulaire economie biedt optimaal te benutten, dus ook hoe je jouw klantenportfolio kunt uitbreiden en hoe je kunt voldoen aan de wensen van de markt.
Deelname na aanmelding bij secretariaat@dezb.nl.


Datum: 12 juni
Plaats: ZB|Planbureau, Kousteensedijk 7, Middelburg
Tijden: 18.00u (inloop met soep en broodje) - 21.15 u (afsluitende borrel)
Toegang: na aanmelding