Ondernemend Zeeland

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseren de ondernemersverenigingen van Borsele, Goes, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland een ondernemend bezoek op het Business Park in Zierikzee.

Lees verder

Zeer krappe arbeidsmarkt Zeeland

Na Gorinchem heeft Zeeland de krapste arbeidsmarkt van Nederland. Bouwvakkers, technisch geschoolde mbo’ers en medisch verpleegkundig personeel staan bovenaan het lijstje van tekorten.


Lees verder

Al eens aan het Oranje Handelsmissiefonds gedacht?

Ondernemers met een internationale ambitie (en een jaaromzet van meer dan 250.000 euro) kunnen zich nog tot en met 8 september aanmelden voor het Oranje Handelsmissiefonds.


Lees verder

Drie Zeeuwse bedrijven in de KvK Innovatie Top 100

Bever Innovations Horticulture, PureBlue en RoNik Inspectioneering zijn de Zeeuwse ondernemingen die dit jaar in de KvK Innovatie Top 100 staan, de vroegere MKB Top 100. De Kamer van Koophandel maakt op 25 september bekend wat hun uiteindelijke plaats is geworden.


Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Circulaire economie, van praten naar doen.

woensdag 12 juni 2019

Op woensdagavond 12 juni kun je in de Zeeuwse Bibliotheek een actieve miniworkshop volgen als introductie op de driedaagse CIRCO Circular Business Design Track.

CIRCO is een methodiek voor bedrijven en netwerkorganisaties, waarin deelnemers concreet aan de slag gaan met het circulair ontwerpen van producten, diensten en businessmodellen. Het doel is de businesskansen die de circulaire economie biedt optimaal te benutten, dus ook hoe je jouw klantenportfolio kunt uitbreiden en hoe je kunt voldoen aan de wensen van de markt.
Deelname na aanmelding bij secretariaat@dezb.nl.


Datum: 12 juni
Plaats: ZB|Planbureau, Kousteensedijk 7, Middelburg
Tijden: 18.00u (inloop met soep en broodje) - 21.15 u (afsluitende borrel)
Toegang: na aanmelding