Haringparty 2019

donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert Kiwanis Zierikzee Schouwen-Duiveland de jaarlijkse Haringparty Schouwen-Duiveland.

Lees verder

Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Reststromen? Samenwerken!

donderdag 13 juni 2019

Op 13 juni kunnen Zeeuwse en West-Brabantse bedrijven kijken of er concrete samenwerkingsmogelijkheden zijn op het gebied van hoog- of laagwaardige reststromen. Symbiosis4Growth organiseert die avond in Wemeldinge een werksessie voor het uitwisselen van reststromen, of dat nu biomassa, proceswater, apparatuur of personeel is.
De samenwerking kan leiden tot kostenbesparing en positief bijdragen aan het milieu, dan wel innovatie stimuleren. Door met elkaar in gesprek te gaan over overschotten en tekorten, kunnen er matches ontstaan en daarmee nieuwe kansen.

Symbiosis4Growth is een samenwerkingsplatform om de industriële symbiose voor het MKB in West-Brabant en Zeeland te versnellen en realiseren. Het doel van dit platform is om bedrijven aan elkaar te koppelen om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen.
Meer informatie is te vinden op www.symbiosis4growth.nl. Daar kun je je ook aanmelden. Na aanmelding krijg je de locatie doorgestuurd.

Datum: 13 juni
Plaats: Wemeldinge, adres volgt na aanmelding
Tijden: 17.00 (inloop, soep+broodje) - 21.00 uur
Deelname: gratis na aanmelding