Ondernemend Zeeland

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseren de ondernemersverenigingen van Borsele, Goes, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland een ondernemend bezoek op het Business Park in Zierikzee.

Lees verder

Zeer krappe arbeidsmarkt Zeeland

Na Gorinchem heeft Zeeland de krapste arbeidsmarkt van Nederland. Bouwvakkers, technisch geschoolde mbo’ers en medisch verpleegkundig personeel staan bovenaan het lijstje van tekorten.


Lees verder

Al eens aan het Oranje Handelsmissiefonds gedacht?

Ondernemers met een internationale ambitie (en een jaaromzet van meer dan 250.000 euro) kunnen zich nog tot en met 8 september aanmelden voor het Oranje Handelsmissiefonds.


Lees verder

Drie Zeeuwse bedrijven in de KvK Innovatie Top 100

Bever Innovations Horticulture, PureBlue en RoNik Inspectioneering zijn de Zeeuwse ondernemingen die dit jaar in de KvK Innovatie Top 100 staan, de vroegere MKB Top 100. De Kamer van Koophandel maakt op 25 september bekend wat hun uiteindelijke plaats is geworden.


Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Reststromen? Samenwerken!

donderdag 13 juni 2019

Op 13 juni kunnen Zeeuwse en West-Brabantse bedrijven kijken of er concrete samenwerkingsmogelijkheden zijn op het gebied van hoog- of laagwaardige reststromen. Symbiosis4Growth organiseert die avond in Wemeldinge een werksessie voor het uitwisselen van reststromen, of dat nu biomassa, proceswater, apparatuur of personeel is.
De samenwerking kan leiden tot kostenbesparing en positief bijdragen aan het milieu, dan wel innovatie stimuleren. Door met elkaar in gesprek te gaan over overschotten en tekorten, kunnen er matches ontstaan en daarmee nieuwe kansen.

Symbiosis4Growth is een samenwerkingsplatform om de industriële symbiose voor het MKB in West-Brabant en Zeeland te versnellen en realiseren. Het doel van dit platform is om bedrijven aan elkaar te koppelen om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen.
Meer informatie is te vinden op www.symbiosis4growth.nl. Daar kun je je ook aanmelden. Na aanmelding krijg je de locatie doorgestuurd.

Datum: 13 juni
Plaats: Wemeldinge, adres volgt na aanmelding
Tijden: 17.00 (inloop, soep+broodje) - 21.00 uur
Deelname: gratis na aanmelding