Haringparty 2019

donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert Kiwanis Zierikzee Schouwen-Duiveland de jaarlijkse Haringparty Schouwen-Duiveland.

Lees verder

Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Bekend maakt Bemind

Goed (beroeps)onderwijs is bij de OSD een vast speerpunt. Zo organiseerde de OSD een aantal jaren het project Bekend maakt Bemind. Scholieren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs konden een kijkje nemen bij bedrijven uit allerlei sectoren. Het idee achter deze snuffelstage ‘avant la lettre' is dat jongeren vaak geen idee hebben welke bedrijven er op Schouwen-Duiveland zijn en wat de verschillende beroepen eigenlijk inhouden.

Bekend maakt Bemind draaide in 2010 de zaken om. Leden van (Jong) OSD namen op initiatief van beide besturen in mei een kijkje bij het onderwijs. De middelbare school Pontes Pieter Zeeman streeft nadrukkelijk naar meer verbinding met het regionale bedrijfsleven en was in mei gastheer tijdens een avond over stages. Het doel van deze avond was het bedrijfsleven door middel van presentaties te voorzien van alle kennis op het raakvlak van stage, onderwijs, instellingen en subsidies en daarmee de weg voor stagiaires vrij te maken.

Het vmbo kent de zogenoemde snuffelstage van twee weken voor leerlingen uit klas 3 en een langere stageperiode voor de leerlingen van klas 4 (15-16 jarigen).
Voordelen voor de onderneming bij deze stages zijn natuurlijk de extra handjes binnen het bedrijf, maar vooral ook de mogelijkheid om zonder loonkosten jonge enthousiaste mensen kennis te laten maken met het bedrijf en in het bedrijf te laten werken.
Voor de leerlingen is het voordeel van een stageplaats vooral het leren omgaan met zakelijke situaties. Dat is iets totaal anders dan zitten luisteren in de schoolbanken.

Deze geslaagde avond krijgt nog een vervolg.

Doen!
Heeft u een stageplaats voor een leerling van Pontes Pieter Zeeman? Een groot deel van de organisatie ligt bij de school. Informeer bij Anita de Munnik, sectordirecteur vmbo, naar de mogelijkheden: 06 40388993.

Terug naar projecten