Banenmarkt Zeeland

dinsdag 22 januari 2019

Op 22 januari kunnen werkgevers zich profileren tijdens de banenmarkt Werken in Zeeland in Studio A58 in Middelburg.

Lees verder

Finance Me?!

maandag 28 januari 2019

Op 28 januari kunnen ondernemers in Dockwize (Vlissingen) de mogelijkheden van (innovatie) financieringen ontdekken.

Lees verder

Trends voor 2019

GeÔnteresseerd welke trends er voor ondernemers in dit nieuwe jaar te verwachten zijn? De KvK vroeg drie bekende trendwatchers naar hun ideeŽn.


Lees verder

De Zeeuwse arbeidsmarkt belicht

Zeeland komt steeds meer handen te kort om bedrijven te voorzien van vakkundig personeel. In augustus 2018 stond een recordaantal vacatures open: circa 5.000.


Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.


Lees verder

Bekend maakt Bemind

Goed (beroeps)onderwijs is bij de OSD een vast speerpunt. Zo organiseerde de OSD een aantal jaren het project Bekend maakt Bemind. Scholieren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs konden een kijkje nemen bij bedrijven uit allerlei sectoren. Het idee achter deze snuffelstage ‘avant la lettre' is dat jongeren vaak geen idee hebben welke bedrijven er op Schouwen-Duiveland zijn en wat de verschillende beroepen eigenlijk inhouden.

Bekend maakt Bemind draaide in 2010 de zaken om. Leden van (Jong) OSD namen op initiatief van beide besturen in mei een kijkje bij het onderwijs. De middelbare school Pontes Pieter Zeeman streeft nadrukkelijk naar meer verbinding met het regionale bedrijfsleven en was in mei gastheer tijdens een avond over stages. Het doel van deze avond was het bedrijfsleven door middel van presentaties te voorzien van alle kennis op het raakvlak van stage, onderwijs, instellingen en subsidies en daarmee de weg voor stagiaires vrij te maken.

Het vmbo kent de zogenoemde snuffelstage van twee weken voor leerlingen uit klas 3 en een langere stageperiode voor de leerlingen van klas 4 (15-16 jarigen).
Voordelen voor de onderneming bij deze stages zijn natuurlijk de extra handjes binnen het bedrijf, maar vooral ook de mogelijkheid om zonder loonkosten jonge enthousiaste mensen kennis te laten maken met het bedrijf en in het bedrijf te laten werken.
Voor de leerlingen is het voordeel van een stageplaats vooral het leren omgaan met zakelijke situaties. Dat is iets totaal anders dan zitten luisteren in de schoolbanken.

Deze geslaagde avond krijgt nog een vervolg.

Doen!
Heeft u een stageplaats voor een leerling van Pontes Pieter Zeeman? Een groot deel van de organisatie ligt bij de school. Informeer bij Anita de Munnik, sectordirecteur vmbo, naar de mogelijkheden: 06 40388993.

Terug naar projecten