Haringparty 2019

donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert Kiwanis Zierikzee Schouwen-Duiveland de jaarlijkse Haringparty Schouwen-Duiveland.

Lees verder

Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Innovatie Prestatie Contracten (IPC)

De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland stimuleert het innovatieve vermogen van zijn leden. Een van de initiatieven is het subsidietraject rond innovatie in het MKB, de Innovatie Prestatie Contracten (IPC). Dit traject liep van mei 2010 tot april 2013.

Met deze regeling stimuleert de overheid MKB-ondernemers om hun individuele innovatieplannen uit te voeren. Daarbij moet het gaan om vernieuwende (delen van) producten, diensten en of (productie)processen.

In mei 2010 is IPC Schouwen-Duiveland Innovatiekracht goedgekeurd. Maar liefst negentien innovatieve plannen kwamen daadwerkelijk in aanmerking voor deze regeling. Gezamenlijk ontvangen zij in drie jaar ruim 1 miljoen euro om hun plannen uit te voeren. De ondernemers investeren gezamenlijk voor eenzelfde bedrag.

Het bijzondere aan IPC Schouwen-Duiveland Innovatiekracht is dat deze aanvraag door een ondernemerskring is gedaan en niet, zoals meer gebruikelijk, door een brancheorganisatie. Daardoor is de diversiteit onder de deelnemers veel groter. Ook biedt dit meer ruimte voor samenwerking en kennisdeling, twee belangrijke doelstellingen van de IPC.

De OSD is als onafhankelijke organisatie als penvoerder aangewezen. Omdat er veel administratieve processen zijn, en de deelnemers begeleid moeten worden, heeft de OSD het subsidieadviesbureau Van BeijenGelders ingeschakeld als projectbureau. Dit kon budgettair neutraal omdat de OSD als penvoerder de kosten volledig gesubsidieerd kreeg.

De deelnemers aan IPC Schouwen-Duiveland Innovatiekracht waren:
• Mol Agrocom met partners Ten Brinke, Van Iperen en EM Agriton
• Vitro Plus met partner Visser Horti Systems
• Seatec Underwater Systems
• Christiaan Koop Architecten met partner KS Architecture
• Gazpack
• Traduco met partner DRM ICT Solutions
• Nemag
• Ancra Systems
• Identity Networking Architecture met partner Saman Groep
• O'Moda Schoenen
• Bever Innovations
• YourSurprise.com

In april 2013 zijn de laatste administratieve stukken ingeleverd en is het project afgerond.