Banenmarkt Zeeland

dinsdag 22 januari 2019

Op 22 januari kunnen werkgevers zich profileren tijdens de banenmarkt Werken in Zeeland in Studio A58 in Middelburg.

Lees verder

Finance Me?!

maandag 28 januari 2019

Op 28 januari kunnen ondernemers in Dockwize (Vlissingen) de mogelijkheden van (innovatie) financieringen ontdekken.

Lees verder

Trends voor 2019

GeÔnteresseerd welke trends er voor ondernemers in dit nieuwe jaar te verwachten zijn? De KvK vroeg drie bekende trendwatchers naar hun ideeŽn.


Lees verder

De Zeeuwse arbeidsmarkt belicht

Zeeland komt steeds meer handen te kort om bedrijven te voorzien van vakkundig personeel. In augustus 2018 stond een recordaantal vacatures open: circa 5.000.


Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.


Lees verder

Innovatie Prestatie Contracten (IPC)

De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland stimuleert het innovatieve vermogen van zijn leden. Een van de initiatieven is het subsidietraject rond innovatie in het MKB, de Innovatie Prestatie Contracten (IPC). Dit traject liep van mei 2010 tot april 2013.

Met deze regeling stimuleert de overheid MKB-ondernemers om hun individuele innovatieplannen uit te voeren. Daarbij moet het gaan om vernieuwende (delen van) producten, diensten en of (productie)processen.

In mei 2010 is IPC Schouwen-Duiveland Innovatiekracht goedgekeurd. Maar liefst negentien innovatieve plannen kwamen daadwerkelijk in aanmerking voor deze regeling. Gezamenlijk ontvangen zij in drie jaar ruim 1 miljoen euro om hun plannen uit te voeren. De ondernemers investeren gezamenlijk voor eenzelfde bedrag.

Het bijzondere aan IPC Schouwen-Duiveland Innovatiekracht is dat deze aanvraag door een ondernemerskring is gedaan en niet, zoals meer gebruikelijk, door een brancheorganisatie. Daardoor is de diversiteit onder de deelnemers veel groter. Ook biedt dit meer ruimte voor samenwerking en kennisdeling, twee belangrijke doelstellingen van de IPC.

De OSD is als onafhankelijke organisatie als penvoerder aangewezen. Omdat er veel administratieve processen zijn, en de deelnemers begeleid moeten worden, heeft de OSD het subsidieadviesbureau Van BeijenGelders ingeschakeld als projectbureau. Dit kon budgettair neutraal omdat de OSD als penvoerder de kosten volledig gesubsidieerd kreeg.

De deelnemers aan IPC Schouwen-Duiveland Innovatiekracht waren:
• Mol Agrocom met partners Ten Brinke, Van Iperen en EM Agriton
• Vitro Plus met partner Visser Horti Systems
• Seatec Underwater Systems
• Christiaan Koop Architecten met partner KS Architecture
• Gazpack
• Traduco met partner DRM ICT Solutions
• Nemag
• Ancra Systems
• Identity Networking Architecture met partner Saman Groep
• O'Moda Schoenen
• Bever Innovations
• YourSurprise.com

In april 2013 zijn de laatste administratieve stukken ingeleverd en is het project afgerond.