Haringparty 2019

donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert Kiwanis Zierikzee Schouwen-Duiveland de jaarlijkse Haringparty Schouwen-Duiveland.

Lees verder

Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Innovation Award

Om het innovatieve vermogen van de leden te stimuleren, heeft de OSD vier jaar lang - tussen 2007 en 2010 - de Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve lid. De prijs bestond uit brede publiciteit, publieke waardering, eeuwigdurende roem en een wisseltrofee.
De jury bestond uit de drie oud-voorzitters van de OSD, Pieter Schotte, Leen Noordhoek en Ad Schouw en het erelid Joop Ribbens. Zij kozen op basis van de aanmeldingen drie genomineerden die bezocht werden. In het najaar, tijdens het businessevent van de Juniorkamer Schouwen-Duiveland, werd de winnaar bekend gemaakt.

De winnaars van de Innovation Award zijn:
2007 Egberts Consulting, Zierikzee
2008 Heijmans, Burgh-Haamstede
2009 YourSurprise.com, Zierikzee
2010 Bever Innovations, Zierikzee