Ravelijnlezing over water

donderdag 23 mei 2019

De Ravelijnlezing, op 23 mei, heeft dit jaar het water, strategische verbinder in de Delta als thema. Water biedt kansen voor ontwikkeling, terwijl klimatologische ontwikkelingen vragen om bewust met water om te gaan. Sprekers zijn in elk geval Rijksbouwmeester Floris Alkemade en de nieuwe Deltacommissaris Peter Glas. De Ravelijnlezing wil jaarlijks een facet van de kracht van de Deltaregio belichten en het bedrijfsleven, onderwijs en overheid in de Vlaams-Nederlandse Deltaregio verbinden. Datum: 23 mei Plaats: Theater De Maagd, Bergen op Zoom Tijd: vanaf 15.00 uur

Lees verder

Innovatievouchers horeca, watersport, dagattracties

Ben je ondernemer in de horeca, watersport of dagattractie? En wil je innoveren? Meld je dan aan voor een intakegesprek bij Impuls Zeeland voor een innovatievoucher.


Lees verder

Onderzoek huisvesting arbeidsmigranten

De gemeente wil graag in contact komen met lokale bedrijven waar arbeidsmigranten, dan wel tijdelijke werknemers werkzaam zijn. Zij doet namelijk onderzoek naar de huidige en toekomstige vraag naar huisvesting van deze werknemers.


Lees verder

Gebruik ook de lokale vacaturebank

Het aantal onvervulde vacatures groeit en met het recreatieseizoen in aantocht is het vinden van die ene (of vele) werknemer(s) lastiger dan ooit. We beschikken op Schouwen-Duiveland over een lokale vacaturebank die via www.ikhebeenband.nl te zien is.


Lees verder

Twee provinciale subsidieregelingen

Innovatie is een van de drijfveren om Zeeland te laten concurreren met andere regio’s. Om innovatie in de Zeeuwse sectoren te stimuleren, stelt de provincie 1,2 miljoen euro beschikbaar.


Lees verder

De toekomst van de N59 - denk mee!

Een jaar geleden sloten de provincies Zeeland en Zuid-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee een bestuursovereenkomst voor de N59. Het doel is de verkeersveiligheid, de doorstroming en de duurzaamheid tussen Hellegatsplein en Serooskerke (S-D) te verbeteren.


Lees verder

Jong OSD

Binnen de OSD, de vereniging voor en door ondernemers op Schouwen-Duiveland, is een nieuwe tak opgericht: Jong OSD. Hierin krijgen jonge ondernemende leden een eigen platform, waarin zij elkaar - in een ongedwongen sfeer - kunnen ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen.
Jong OSD wil hiermee de onderlinge samenwerking van jonge ondernemers op Schouwen-Duiveland stimuleren.

Jong OSD houdt per jaar vier ledenvergaderingen. Het bestuur bestaat momenteel uit zeven leden, waarvan één tevens zitting heeft in het OSD bestuur, de overkoepelende organisatie.

 

Aanmelden
Bent u veertig jaar of jonger en (aankomende) ondernemer/manager werkzaam op Schouwen-Duiveland, dan kunt u zich aanmelden als lid. Bent u al lid van de OSD dan is deelname gratis. Voor excursies en andere activiteiten kan een separate bijdrage gevraagd worden.

U kunt zich aanmelden middels het reactieformulier bij Inschrijven. Vermeld hierbij wel dat het om een aanmelding van Jong OSD gaat. Eventuele vragen kunt u hier ook stellen.