Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele en Reimerswaal een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Drie Zeeuwse bedrijven in de KvK Innovatie Top 100

Bever Innovations Horticulture, PureBlue en RoNik Inspectioneering zijn de Zeeuwse ondernemingen die dit jaar in de KvK Innovatie Top 100 staan, de vroegere MKB Top 100. De Kamer van Koophandel maakt op 25 september bekend wat hun uiteindelijke plaats is geworden.


Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Jong OSD

Binnen de OSD, de vereniging voor en door ondernemers op Schouwen-Duiveland, is een nieuwe tak opgericht: Jong OSD. Hierin krijgen jonge ondernemende leden een eigen platform, waarin zij elkaar - in een ongedwongen sfeer - kunnen ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen.
Jong OSD wil hiermee de onderlinge samenwerking van jonge ondernemers op Schouwen-Duiveland stimuleren.

Jong OSD houdt per jaar vier ledenvergaderingen. Het bestuur bestaat momenteel uit zeven leden, waarvan één tevens zitting heeft in het OSD bestuur, de overkoepelende organisatie.

 

Aanmelden
Bent u veertig jaar of jonger en (aankomende) ondernemer/manager werkzaam op Schouwen-Duiveland, dan kunt u zich aanmelden als lid. Bent u al lid van de OSD dan is deelname gratis. Voor excursies en andere activiteiten kan een separate bijdrage gevraagd worden.

U kunt zich aanmelden middels het reactieformulier bij Inschrijven. Vermeld hierbij wel dat het om een aanmelding van Jong OSD gaat. Eventuele vragen kunt u hier ook stellen.