Finance Me?!

maandag 28 januari 2019

Op 28 januari kunnen ondernemers in Dockwize (Vlissingen) de mogelijkheden van (innovatie) financieringen ontdekken.

Lees verder

Werkconferentie Zuidwestelijke Delta

donderdag 14 maart 2019

Hoe zorgen we voor een veerkrachtige en klimaatrobuuste delta? Dat is de centrale vraag van de werkconferentie die het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta op 14 maart organiseert.

Lees verder

Klaar voor veranderend werk

Afspraken over budgetten voor scholing en ontwikkeling van werknemers moeten standaardonderdeel worden van het beloningspakket voor werknemers. Dergelijke budgetten worden nu nog te vaak gezien als een extraatje op de loonstijging.


Lees verder

Trends voor 2019

GeÔnteresseerd welke trends er voor ondernemers in dit nieuwe jaar te verwachten zijn? De KvK vroeg drie bekende trendwatchers naar hun ideeŽn.


Lees verder

De Zeeuwse arbeidsmarkt belicht

Zeeland komt steeds meer handen te kort om bedrijven te voorzien van vakkundig personeel. In augustus 2018 stond een recordaantal vacatures open: circa 5.000.


Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Doe de Brexit Impact Scan

De Rijksoverheid heeft een Brexit Impact Scan gemaakt voor Nederlandse ondernemingen. De scan geeft aan of de Brexit gevolgen gaat hebben voor jouw bedrijf en brengt in kaart welke voorbereidingen je in dat geval kunt treffen.

Over driekwart jaar, op 29 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK), bestaande uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, de EU. Hierdoor plaatst het VK zich buiten de interne markt van de EU en de douane-unie. Er gaan andere handelsafspraken gelden. Het is zaak tijdig maatregelen te treffen, maar dan moet je ook weten welke invloed de Brexit op je bedrijf heeft.

De Brexit Scan omvat vragen over negen thema's, onder meer over import, export, intellectueel eigendom, gebruik van digitale diensten, transport en toeleveranciers. Wellicht komen er zaken aan de orde waar je zelf niet direct bij stilstaat.

Je kunt de Brexit Impact Scan via www.brexitloket.nl doen. Op deze site vind je ook overige informatie over de Brexit.

 

 


Terug naar het overzicht