Expertsessie bancaire financiering

donderdag 22 november 2018

De Kamer van Koophandel organiseert op 22 november in Rotterdam een expertsessie bancaire financiering.

Lees verder

Dialoogcafé Verbindend Verder

donderdag 29 november 2018

Op donderdag 29 organiseert het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland in café De Biet in Zierikzee het Dialoogcafé. Het thema is verbinden.

Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.


Lees verder

Goede huisvesting noodzakelijk voor arbeidsmigranten

VNO-NCW Zeeland ervaart het ontwerp Omgevingsplan Zeeland 2018 als te beknellend waar het de huisvesting voor arbeidsmigranten betreft. De Zeeuwse economie trekt aan en biedt steeds meer werkgelegenheid aan arbeidsmigranten.


Lees verder

Hulp bij Brexit

MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EKZ) hebben het initiatief genomen voor het programma Brexit-Buddies. Experts van grote bedrijven, branches, douane en koepelorganisaties ondersteunen kleinere bedrijven met hun Brexit-vragen.


Lees verder

Doe de Brexit Impact Scan

De Rijksoverheid heeft een Brexit Impact Scan gemaakt voor Nederlandse ondernemingen. De scan geeft aan of de Brexit gevolgen gaat hebben voor jouw bedrijf en brengt in kaart welke voorbereidingen je in dat geval kunt treffen.

Over driekwart jaar, op 29 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK), bestaande uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, de EU. Hierdoor plaatst het VK zich buiten de interne markt van de EU en de douane-unie. Er gaan andere handelsafspraken gelden. Het is zaak tijdig maatregelen te treffen, maar dan moet je ook weten welke invloed de Brexit op je bedrijf heeft.

De Brexit Scan omvat vragen over negen thema's, onder meer over import, export, intellectueel eigendom, gebruik van digitale diensten, transport en toeleveranciers. Wellicht komen er zaken aan de orde waar je zelf niet direct bij stilstaat.

Je kunt de Brexit Impact Scan via www.brexitloket.nl doen. Op deze site vind je ook overige informatie over de Brexit.

 

 


Terug naar het overzicht