Finance Me?!

maandag 28 januari 2019

Op 28 januari kunnen ondernemers in Dockwize (Vlissingen) de mogelijkheden van (innovatie) financieringen ontdekken.

Lees verder

Werkconferentie Zuidwestelijke Delta

donderdag 14 maart 2019

Hoe zorgen we voor een veerkrachtige en klimaatrobuuste delta? Dat is de centrale vraag van de werkconferentie die het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta op 14 maart organiseert.

Lees verder

Klaar voor veranderend werk

Afspraken over budgetten voor scholing en ontwikkeling van werknemers moeten standaardonderdeel worden van het beloningspakket voor werknemers. Dergelijke budgetten worden nu nog te vaak gezien als een extraatje op de loonstijging.


Lees verder

Trends voor 2019

GeÔnteresseerd welke trends er voor ondernemers in dit nieuwe jaar te verwachten zijn? De KvK vroeg drie bekende trendwatchers naar hun ideeŽn.


Lees verder

De Zeeuwse arbeidsmarkt belicht

Zeeland komt steeds meer handen te kort om bedrijven te voorzien van vakkundig personeel. In augustus 2018 stond een recordaantal vacatures open: circa 5.000.


Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Hulp bij Brexit

MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EKZ) hebben het initiatief genomen voor het programma Brexit-Buddies. Experts van grote bedrijven, branches, douane en koepelorganisaties ondersteunen kleinere bedrijven met hun Brexit-vragen.

Er zijn tienduizenden Nederlandse bedrijven die geraakt zullen worden door Brexit. Niet iedere ondernemer is daarvan doordrongen. Eerder al lanceerde de Rijksoverheid de Brexit-scan, zie het OSD-nieuwsbericht hierover.
Nu zijn er dus de Brexit-Buddies voor ondernemers die wel weten dat ze geraakt worden, maar niet hoe ze zich erop kunnen voorbereiden. Die onzekerheid wordt nog eens gevoed door het ontbreken van (zicht op) een akkoord.
De Brexit-Buddies verwijst vooralsnog naar de site www.hulpbijbrexit.nl waar nieuws over Brexit verzameld staat. Je kunt er ook de link naar de Brexit-scan vinden. De experts zullen acte de présence geven tijdens bijeenkomsten. De eerste staat gepland voor 3 oktober tijdens het Nationaal Export Event. Daarna volgen er bijeenkomsten in de verschillende regio's. Data komen te staan op www.mkb.nl en www.hulpbijbrexit.nl.
Wie niet kan of wil wachten, kan contact opnemen het Brexitloket via 0800 0235327.

 


Terug naar het overzicht