Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Innovatievouchers horeca, watersport, dagattracties

Ben je ondernemer in de horeca, watersport of dagattractie? En wil je innoveren? Meld je dan aan voor een intakegesprek bij Impuls Zeeland voor een innovatievoucher.


Lees verder

Hulp bij Brexit

MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EKZ) hebben het initiatief genomen voor het programma Brexit-Buddies. Experts van grote bedrijven, branches, douane en koepelorganisaties ondersteunen kleinere bedrijven met hun Brexit-vragen.

Er zijn tienduizenden Nederlandse bedrijven die geraakt zullen worden door Brexit. Niet iedere ondernemer is daarvan doordrongen. Eerder al lanceerde de Rijksoverheid de Brexit-scan, zie het OSD-nieuwsbericht hierover.
Nu zijn er dus de Brexit-Buddies voor ondernemers die wel weten dat ze geraakt worden, maar niet hoe ze zich erop kunnen voorbereiden. Die onzekerheid wordt nog eens gevoed door het ontbreken van (zicht op) een akkoord.
De Brexit-Buddies verwijst vooralsnog naar de site www.hulpbijbrexit.nl waar nieuws over Brexit verzameld staat. Je kunt er ook de link naar de Brexit-scan vinden. De experts zullen acte de présence geven tijdens bijeenkomsten. De eerste staat gepland voor 3 oktober tijdens het Nationaal Export Event. Daarna volgen er bijeenkomsten in de verschillende regio's. Data komen te staan op www.mkb.nl en www.hulpbijbrexit.nl.
Wie niet kan of wil wachten, kan contact opnemen het Brexitloket via 0800 0235327.

 


Terug naar het overzicht