Expertsessie bancaire financiering

donderdag 22 november 2018

De Kamer van Koophandel organiseert op 22 november in Rotterdam een expertsessie bancaire financiering.

Lees verder

Dialoogcafé Verbindend Verder

donderdag 29 november 2018

Op donderdag 29 organiseert het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland in café De Biet in Zierikzee het Dialoogcafé. Het thema is verbinden.

Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.


Lees verder

Goede huisvesting noodzakelijk voor arbeidsmigranten

VNO-NCW Zeeland ervaart het ontwerp Omgevingsplan Zeeland 2018 als te beknellend waar het de huisvesting voor arbeidsmigranten betreft. De Zeeuwse economie trekt aan en biedt steeds meer werkgelegenheid aan arbeidsmigranten.


Lees verder

Hulp bij Brexit

MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EKZ) hebben het initiatief genomen voor het programma Brexit-Buddies. Experts van grote bedrijven, branches, douane en koepelorganisaties ondersteunen kleinere bedrijven met hun Brexit-vragen.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.

Colsen uit Hulst is geen onbekende voor deze notering. In 2014 wist dit bureau in duurzame water-, energie en milieutechnologie, ook de Top 100 te behalen. Dit jaar staat het bedrijf op nummer 4 met hun NAS® technologie gericht om stikstof te verwijderen uit het afvalwater. Hierdoor wordt het mogelijk om meer energie uit afvalwater te halen.

Op nummer 11 staat Shellfish Protections uit Yerseke met een oesterboorderkor. Deze kor scheidt de oesters en de oesterboorder, een zeeslak die de oesters bedreigt. Onderzoek wijst uit dat een perceel dankzij deze kor geheel oesterboorder vrij kan worden. De lege oesterboorderschelpen dienen weer als grondstof voor oesterbroed.

Nemag uit Zierikzee staat op de 20ste plaats. In samenwerking met TU Delft ontwikkelde dit familiebedrijf een geheel nieuw grijperprincipe de nemaX® die 15% lichter is en 20% sneller werkt dan conventionele grijpers. De nemaX® verhoogt de productiviteit van een bulkterminal met 10%.

Advanced Waste Water Solutions (Kapellebrug) wist op plek 24 te komen met een slimme waterzuivering voor cruiseschepen. De InnoPack++Marine zuivert op duurzame wijze al het zwarte en grijze water met behulp van bacteriën in plaats van de gebruikelijke membranen.

 

 


Terug naar het overzicht