Finance Me?!

maandag 28 januari 2019

Op 28 januari kunnen ondernemers in Dockwize (Vlissingen) de mogelijkheden van (innovatie) financieringen ontdekken.

Lees verder

Werkconferentie Zuidwestelijke Delta

donderdag 14 maart 2019

Hoe zorgen we voor een veerkrachtige en klimaatrobuuste delta? Dat is de centrale vraag van de werkconferentie die het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta op 14 maart organiseert.

Lees verder

Klaar voor veranderend werk

Afspraken over budgetten voor scholing en ontwikkeling van werknemers moeten standaardonderdeel worden van het beloningspakket voor werknemers. Dergelijke budgetten worden nu nog te vaak gezien als een extraatje op de loonstijging.


Lees verder

Trends voor 2019

GeÔnteresseerd welke trends er voor ondernemers in dit nieuwe jaar te verwachten zijn? De KvK vroeg drie bekende trendwatchers naar hun ideeŽn.


Lees verder

De Zeeuwse arbeidsmarkt belicht

Zeeland komt steeds meer handen te kort om bedrijven te voorzien van vakkundig personeel. In augustus 2018 stond een recordaantal vacatures open: circa 5.000.


Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.

Colsen uit Hulst is geen onbekende voor deze notering. In 2014 wist dit bureau in duurzame water-, energie en milieutechnologie, ook de Top 100 te behalen. Dit jaar staat het bedrijf op nummer 4 met hun NAS® technologie gericht om stikstof te verwijderen uit het afvalwater. Hierdoor wordt het mogelijk om meer energie uit afvalwater te halen.

Op nummer 11 staat Shellfish Protections uit Yerseke met een oesterboorderkor. Deze kor scheidt de oesters en de oesterboorder, een zeeslak die de oesters bedreigt. Onderzoek wijst uit dat een perceel dankzij deze kor geheel oesterboorder vrij kan worden. De lege oesterboorderschelpen dienen weer als grondstof voor oesterbroed.

Nemag uit Zierikzee staat op de 20ste plaats. In samenwerking met TU Delft ontwikkelde dit familiebedrijf een geheel nieuw grijperprincipe de nemaX® die 15% lichter is en 20% sneller werkt dan conventionele grijpers. De nemaX® verhoogt de productiviteit van een bulkterminal met 10%.

Advanced Waste Water Solutions (Kapellebrug) wist op plek 24 te komen met een slimme waterzuivering voor cruiseschepen. De InnoPack++Marine zuivert op duurzame wijze al het zwarte en grijze water met behulp van bacteriën in plaats van de gebruikelijke membranen.

 

 


Terug naar het overzicht