Haringparty 2019

donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert Kiwanis Zierikzee Schouwen-Duiveland de jaarlijkse Haringparty Schouwen-Duiveland.

Lees verder

Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.

Colsen uit Hulst is geen onbekende voor deze notering. In 2014 wist dit bureau in duurzame water-, energie en milieutechnologie, ook de Top 100 te behalen. Dit jaar staat het bedrijf op nummer 4 met hun NAS® technologie gericht om stikstof te verwijderen uit het afvalwater. Hierdoor wordt het mogelijk om meer energie uit afvalwater te halen.

Op nummer 11 staat Shellfish Protections uit Yerseke met een oesterboorderkor. Deze kor scheidt de oesters en de oesterboorder, een zeeslak die de oesters bedreigt. Onderzoek wijst uit dat een perceel dankzij deze kor geheel oesterboorder vrij kan worden. De lege oesterboorderschelpen dienen weer als grondstof voor oesterbroed.

Nemag uit Zierikzee staat op de 20ste plaats. In samenwerking met TU Delft ontwikkelde dit familiebedrijf een geheel nieuw grijperprincipe de nemaX® die 15% lichter is en 20% sneller werkt dan conventionele grijpers. De nemaX® verhoogt de productiviteit van een bulkterminal met 10%.

Advanced Waste Water Solutions (Kapellebrug) wist op plek 24 te komen met een slimme waterzuivering voor cruiseschepen. De InnoPack++Marine zuivert op duurzame wijze al het zwarte en grijze water met behulp van bacteriën in plaats van de gebruikelijke membranen.

 

 


Terug naar het overzicht