Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele en Reimerswaal een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Drie Zeeuwse bedrijven in de KvK Innovatie Top 100

Bever Innovations Horticulture, PureBlue en RoNik Inspectioneering zijn de Zeeuwse ondernemingen die dit jaar in de KvK Innovatie Top 100 staan, de vroegere MKB Top 100. De Kamer van Koophandel maakt op 25 september bekend wat hun uiteindelijke plaats is geworden.


Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Sociale ondernemers gezocht

Het netwerk Participeren Loont van VNO-NCW Brabant Zeeland zoekt Zeeuwse ondernemers die vol overtuiging de zin van een inclusieve arbeidsmarkt willen uitdragen. In West-Brabant bestaat inmiddels zo'n netwerk van ruim 100 ondernemers.

Het op te richten ambassadeursnetwerk Participeren Loont in Zeeland zet de Brabant-Zeeuwse organisatie op samen met de Zeeuwse Werkkamer. De ondernemers in dit netwerk vertellen hun verhalen, ervaringen en creatieve oplossingen en inspireren en helpen andere ondernemers socialer te ondernemen.
Een krachtig netwerk kan een stevige lobby voeren in Den Haag om de Participatiewet voor ondernemers werkbaar te houden. De gezamenlijke kennis en ervaring kan de Werkgevers Servicepunten, gemeenten en werkbedrijven ondersteunen bij de plaatsing van kandidaten.

Gezocht:
Ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een (nieuwe) kans willen geven in de samenleving.
Ondernemers die denken in talenten en mogelijkheden.
Ondernemers die zich niet bij de eerste tegenslag terugtrekken.

Voel je je aangesproken? Neem dan voor meer informatie contact op met Annemiek Heinen, M: 06 14640128, E: heinen@vnoncwbrabantzeeland.nl

 


Terug naar het overzicht