Ondernemend Zeeland

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseren de ondernemersverenigingen van Borsele, Goes, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland een ondernemend bezoek op het Business Park in Zierikzee.

Lees verder

Zeer krappe arbeidsmarkt Zeeland

Na Gorinchem heeft Zeeland de krapste arbeidsmarkt van Nederland. Bouwvakkers, technisch geschoolde mbo’ers en medisch verpleegkundig personeel staan bovenaan het lijstje van tekorten.


Lees verder

Al eens aan het Oranje Handelsmissiefonds gedacht?

Ondernemers met een internationale ambitie (en een jaaromzet van meer dan 250.000 euro) kunnen zich nog tot en met 8 september aanmelden voor het Oranje Handelsmissiefonds.


Lees verder

Drie Zeeuwse bedrijven in de KvK Innovatie Top 100

Bever Innovations Horticulture, PureBlue en RoNik Inspectioneering zijn de Zeeuwse ondernemingen die dit jaar in de KvK Innovatie Top 100 staan, de vroegere MKB Top 100. De Kamer van Koophandel maakt op 25 september bekend wat hun uiteindelijke plaats is geworden.


Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.

De Wet milieubeheer bepaalt al dat je verplicht bent energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar. Dit is de zogenoemde energiebesparingsplicht. Om bedrijven die onder deze wet vallen (zogenoemde Wm-inrichtingen) een impuls te geven om daadwerkelijk met energiebesparing aan de slag te gaan, is de wet aangescherpt.
Daar is de informatieplicht bijgekomen. Je moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen je als bedrijf voor de energiebesparingsplicht hebt genomen. Deze rapportage dien je vóór 1 juli in bij het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl).

Naar verwachting betreft de Wet milieubeheer, met nu ook de informatieplicht energiebesparing, meer dan 400 bedrijven op Schouwen-Duiveland. Ondernemerskring Schouwen-Duiveland en partner EWSD (Energie Werkt op Schouwen-Duiveland) hebben op een factsheet samengevat wat er wettelijk verplicht is en hoe EWSD kan ondersteunen.

Op de site van de BrabantsZeeuwse Werkgeversorganisatie is interview te lezen over de informatieplicht en mogelijke gevolgen bij het niet voldoen aan die plicht.

 


Terug naar het overzicht