Haringparty 2019

donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni organiseert Kiwanis Zierikzee Schouwen-Duiveland de jaarlijkse Haringparty Schouwen-Duiveland.

Lees verder

Feestje met d’overkanters

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseert de OSD in samenwerking met de ondernemersverenigingen uit Goes, Borsele, Reimerswaal en Tholen een feestje op het Business Park in Zierikzee. Sinds 2016 bezoeken Ondernemers Contact Goes (OCG) en de OSD elkaar over en weer. Vorig jaar kwamen OVBorsele en OVReimerswaal erbij, de Sinke Groep in Kruiningen was toen gastheer. Dit jaar haakt ook Ondernemers Overleg Tholen (OOT) aan. Zet de datum vast in je agenda, nadere gegevens volgen.

Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 zijn de regels voor kraamverlof vervallen en geldt de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG).


Lees verder

Informatieplicht energiebesparing Wet milieubeheer

Bedrijven en instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas verbruiken hebben te maken met een aanscherping in de Wet milieubeheer. Voor 1 juli 2019 moeten zij in actie zijn gekomen.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders.
Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders. Slechts een kwart van de mensen die in 2014 naar Nederland kwamen, heeft betaald werk gevonden. Twee derde van de statushouders is afhankelijk van een bijstandsuitkering. Gezien de zorgelijke maatschappelijke positie van de statushouders is een slagvaardige aanpak geboden.

De arbeidsmarkt biedt tal van kansen, maar zij hebben behoefte aan ondersteuning op maat. Gemeenten dienen vroeg te beginnen met (arbeids)integratie en moeten hun ondersteuning toespitsen op de behoeften en mogelijkheden van statushouders en zal zo nodig langdurig moeten zijn. Bundeling van kennis en structureel overleg binnen en buiten de gemeente is daarbij gewenst en draagt bij aan een grotere kwaliteit van beleid en dienstverlening.

De raad vraagt het Rijk om nadrukkelijk te sturen op de kwaliteit van de dienstverlening, een betere kennisinfrastructuur en het structureel beschikbaar stellen van voldoende financiële middelen aan gemeenten. De sociale partners zijn bereid een belangrijke rol te spelen in het realiseren van een verbeterde ondersteuning van statushouders.

Het rapport kun je hier downloaden.
Bron: www.werkwijzervluchtelingen.nl


Terug naar het overzicht