Algemene Ledenvergadering

woensdag 2 oktober 2019

De OSD houdt op woensdag 2 oktober vanaf 17.00 uur zijn ALV in het Tonnenmagazijn in Brouwershaven.

Lees verder

Genomineerden Emergo 2019

De genomineerden voor de innovatieprijs Emergo 2019 zijn bekend. Onder hen twee Schouwen-Duivelandse bedrijven.


Lees verder

Cursus Lokale politiek

Interesse om actief te worden in de lokale politiek? Dan is de cursus Politiek Actief misschien een mooi beginpunt.


Lees verder

Afsluitingen N57 en N59

Rijkswaterstaat voert in september en oktober onderhoud uit aan de N57 en N59. Op beide trajecten zijn delen ’s nachts of in het weekeinde in beide richtingen afgesloten.


Lees verder

Zeer krappe arbeidsmarkt Zeeland

Na Gorinchem heeft Zeeland de krapste arbeidsmarkt van Nederland. Bouwvakkers, technisch geschoolde mbo’ers en medisch verpleegkundig personeel staan bovenaan het lijstje van tekorten.


Lees verder

Al eens aan het Oranje Handelsmissiefonds gedacht?

Ondernemers met een internationale ambitie (en een jaaromzet van meer dan 250.000 euro) kunnen zich nog tot en met 8 september aanmelden voor het Oranje Handelsmissiefonds.


Lees verder

Drie Zeeuwse bedrijven in de KvK Innovatie Top 100

Bever Innovations Horticulture, PureBlue en RoNik Inspectioneering zijn de Zeeuwse ondernemingen die dit jaar in de KvK Innovatie Top 100 staan, de vroegere MKB Top 100. De Kamer van Koophandel maakt op 25 september bekend wat hun uiteindelijke plaats is geworden.

Bever Innovations uit Zierikzee stond in 2016 ook al in de top 100 op nummer 93 met de Luci Series, LED-verlichting voor luifels van tankstations. Inmiddels heeft het bedrijf, naast de petrol-retail, ook tak voor industriële LED-verlichting en voor de verticale teelt van groenten (horticulture). De nominatie betreft een kweekkar (Leaf Carrier) met geïntegreerde LED-verlichting waarmee op 1 m2 een kweekoppervlak van 14 m2 ontstaat.

Ook PureBlue uit Kapellebrug is een bekende in de top 100, vorig jaar stonden zij op de 26ste plaats met hun biologische en compacte waterzuivering voor riviercruiseschepen, InnoPack++Marines. Dit jaar betreft de inzending de SonoFlux++ reactor die water ontdoet van resten gewasbeschermingsmiddelen en medicijnresten. Het water kan na behandeling hergebruikt worden.

RoNik uit Bruinisse haalde de top 100 met zijn inspectiedrone. Deze drone, geconstrueerd binnen een Kooi van Faraday, kan inwendig en op hoogte de dikte van materialen inspecteren, onder meer voor de proces-, olie- en gasindustrie. De inspectiedrone kan zijn werk doen op gevaarlijke hoogtes, boven water en in opslagtanks.

KvK Innovatie Top 100


Terug naar het overzicht