Ondernemend Zeeland

woensdag 4 september 2019

Op 4 september organiseren de ondernemersverenigingen van Borsele, Goes, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland een ondernemend bezoek op het Business Park in Zierikzee.

Lees verder

Zeer krappe arbeidsmarkt Zeeland

Na Gorinchem heeft Zeeland de krapste arbeidsmarkt van Nederland. Bouwvakkers, technisch geschoolde mbo’ers en medisch verpleegkundig personeel staan bovenaan het lijstje van tekorten.


Lees verder

Al eens aan het Oranje Handelsmissiefonds gedacht?

Ondernemers met een internationale ambitie (en een jaaromzet van meer dan 250.000 euro) kunnen zich nog tot en met 8 september aanmelden voor het Oranje Handelsmissiefonds.


Lees verder

Drie Zeeuwse bedrijven in de KvK Innovatie Top 100

Bever Innovations Horticulture, PureBlue en RoNik Inspectioneering zijn de Zeeuwse ondernemingen die dit jaar in de KvK Innovatie Top 100 staan, de vroegere MKB Top 100. De Kamer van Koophandel maakt op 25 september bekend wat hun uiteindelijke plaats is geworden.


Lees verder

Aanmelden Zeeuwse innovatieprijs Emergo

Zeeuwse ondernemers die een succesvolle innovatie hebben gerealiseerd, kunnen zich nog tot en met 28 juni aanmelden voor de Emergo, de Zeeuwse innovatieprijs. Deze wordt op 6 november, tijdens de Contacta, voor de zestiende keer uitgereikt.


Lees verder

Integratie door werk

Meer maatwerk en een sluitende regionale infrastructuur waar gemeenten, werkgevers en werknemers een beroep op kunnen doen, zijn nodig voor een succesvolle integratie van statushouders. Dat bepleit de Sociaal-Economische Raad in zijn rapport over de arbeidsparticipatie van statushouders.


Lees verder

Al eens aan het Oranje Handelsmissiefonds gedacht?

Ondernemers met een internationale ambitie (en een jaaromzet van meer dan 250.000 euro) kunnen zich nog tot en met 8 september aanmelden voor het Oranje Handelsmissiefonds. Ook als je al actief bent in het buitenland en dit verder wilt uitbreiden, kun je je aanmelden. Je wordt geacht onderscheidend te zijn, en in staat om op te schalen als je internationaal succes krijgt. Het Oranje Handelsmissiefonds, dat een bundeling van overheidsdiensten en private partijen is, kan ondersteunen bij het opbouwen van een internationaal netwerk

Elk jaar maakt het fonds tien winnaars bekend. Zij kunnen deelnemen aan een handelsmissie, krijgen onder meer persoonlijk advies van experts en kunnen gebruikmaken van het internationale netwerk van de partners van het fonds, deelnemers en oud-winnaars. Maar er zijn nog veel meer bonussen, kijk hiervoor op de website.

Na 8 september selecteert de jury dertig genomineerden die vervolgens jaarcijfers over 2017 en 2018 moeten laten zien. Ook bezoekt de jury de bedrijven.
Als deelnemer krijg je in elk geval een uitnodiging voor het Nationaal Export Event 2019 dat op 6 november wordt gehouden. Je kunt er workshops volgen en in gesprek gaan met diverse experts.
Kijk voor alle informatie en aanmelden op www.oranjehandelsmissiefonds.nl.

 


Terug naar het overzicht