Banenmarkt Zeeland

dinsdag 22 januari 2019

Op 22 januari kunnen werkgevers zich profileren tijdens de banenmarkt Werken in Zeeland in Studio A58 in Middelburg.

Lees verder

Finance Me?!

maandag 28 januari 2019

Op 28 januari kunnen ondernemers in Dockwize (Vlissingen) de mogelijkheden van (innovatie) financieringen ontdekken.

Lees verder

Trends voor 2019

GeÔnteresseerd welke trends er voor ondernemers in dit nieuwe jaar te verwachten zijn? De KvK vroeg drie bekende trendwatchers naar hun ideeŽn.


Lees verder

De Zeeuwse arbeidsmarkt belicht

Zeeland komt steeds meer handen te kort om bedrijven te voorzien van vakkundig personeel. In augustus 2018 stond een recordaantal vacatures open: circa 5.000.


Lees verder

Parijs op zijn Zeeuws

Het samenwerkingsplatform dat werkt aan een energie- en klimaatneutraal Zeeland heeft alle ontwikkelingen gebundeld op de nieuwe website zeeuwsenergieakkoord.nl.


Lees verder

Vier Zeeuwse bedrijven MKB Top 100

In de editie 2018 van de MKB Innovatie Top 100 bevinden zich vier Zeeuwse bedrijven, in 2017 waren dat er twee.


Lees verder

Toegankelijkheid Schouwen-Duiveland

De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland heeft de bereikbaarheid van deze gemeente via de N59 en N57 vanaf zijn oprichting in 1989 tot speerpunt verheven. Dat een lange adem nodig is, blijkt uit het feit dat meer dan twintig jaar later dit nog steeds een actueel punt is.

Zo is de aanpak van de N59 opgenomen in het convenant dat de OSD met de gemeente Schouwen-Duiveland heeft afgesloten

Bij de opening van de bypass bij de sluis bij Bruinisse, juni 2005, zegde de toenmalige minster van Verkeer & Waterstaat een verkenning voor het traject Oosterscheldekering - Hellegatsplein toe. De verkenning is wel opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), maar in 2008 blijkt dat er bij het ministerie geen uitvoeringsbudget voor beschikbaar is. Ook heeft Rijkswaterstaat onvoldoende mensen en onderzoeksgeld voor de uitvoering van nieuwe verkenningen. De verkenning blijft in het MIRT staan voor de periode 2009-2020 al is nog onbekend wanneer hiermee gestart wordt.
De OSD blijft actief lobbyen en vindt hierin de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland en van Oost-Flakkee aan zijn zijde. Van diverse kanten wordt het Rijk aangespoord alsnog de verkenning uit te voeren.

Wel worden voorbereiding getroffen voor verbeteringen in de veiligheid van de N57 Kraaijesteinweg (gereed half 2011) en van de N59 twee kruispunten bij Oosterland (gepland voor eind 2012).

OSD-voorzitter Olivier Verwest heeft deze zomer overlegd met gedeputeerde Kees van Beveren over het traject Hellegatsplein - Bruinisse. Er blijkt geld gereserveerd te zijn voor het veiliger maken van de N59. Vooral de files die ontstaan op het Hellegatsplein bij de afrit van de Haringvlietbrug richting Zeeland moeten aangepakt worden. Dit voorjaar al had Verwest overleg met de Kamer van Koophandel van Zeeland en Rotterdam over dit knelpunt. Op korte termijn zal hij ook overleggen met de nieuwe wethouder Wim Stouten. Ook de Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie (BZW) heeft aangegeven zich te willen aansluiten bij de diverse gesprekken.

Augustus 2010

Terug naar projecten